Не виждам никакъв основателен аргумент от страна на ръководството на болница

...
Не виждам никакъв основателен аргумент от страна на ръководството на болница
Коментари Харесай

Кацаров: Депутатите и министрите могат да се лекуват другаде

" Не виждам никакъв състоятелен мотив от страна на ръководството на болница " Лозенец " против сливането ѝ с детска болница. " Това съобщи пред кореспонденти в Народното събрание служебният здравен министър Стойчо Кацаров след присъединяване си в постоянния парламентарен надзор. Той разяснява митинга на медици от болница " Лозенец ", провел се пред здравното ведомство и пред Народното събрание.

" Имам кристални учредения за това обединение, с цел да осигуря положителни условия за лекуване на болните деца. Правителството няма потребност от държавна болница. Депутатите и министрите могат да се лекуват във всяко едно лечебно заведение и в последна сметка тази тематика, която се търкаля от 20 години, има своето решение ", уточни министърът. Той бе безапелационен, че за него преди всичко е ползата на болните деца, които от години наред се лекували в неприятни условия и в лечебни заведения, в които даже няма апарати за образна диагностика.

Кацаров означи, че това, което са подхванали, дава опция за развиване на болница " Лозенец ". По думите му така наречен държавна болница била в доста тежко финансово положение. " Сега излизат ръководителите на болничното заведение и предявяват някакви искания. Първо, това не е тяхна болница - те са наемни служащи там. Второ, те по този начин са я управлявали до момента, че съвсем са я докарали до банкрут. Болницата е приключила предходната година с 21 млн. лева задължения. От началото на годината е натрупала още 18 млн. лева, към 30 септември - финансови резултати от минус 39 млн. лв. ", посочи здравният министър.

Той също по този начин увери, че няма безусловно никакви терзания във връзка с проверката на Антикорупционната комисия на поръчката за щадящите проби за учениците. " Направено е по допустимо най-хубавият и транспарантен метод ", сподели Кацаров. Здравното министерство е закупило 4,7 млн. теста като цената на контрактуваните била три пъти по-ниска.

" Народното събрание би трябвало да реши единствено за себе си този въпрос и по този метод да даде образец на целия български народ с една ясна и виновна позиция за зелените документи ", съобщи министърът във връзка дебата " за " или " срещу " зеления сертификат на входа на Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР